Category: E sigaretter

10 gode grunner til å bruke esigaretter

Det er mange fordeler med å bruke esigaretter i stedet for vanlige sigaretter, her finner du en liste over de 10 beste grunnene til å gå over til esigaretter.

1. Esigaretter inneholder ikke tobakk, tjære eller giftstoffer som er tilfellet med vanlige tobakk.
E sigaretter har ingen tobakk. Noe som betyr at du kan få dekt behovet ditt for nikotin uten å dra inn over 4000 kjemikalier. 80 av disse kjemikaliene er kjent for å være kreftfremkallende.
2. Du slipper den vonde røyklukten
Esigaretter slipper ikke fra seg sjenerende røyklukt, som fester seg i klær, hår, møbler, vegger og tak m.m. Du lukter kun eventuelt aromaen som er i e-væsken du bruker. F.eks. sitron, menthol eller mocca. Denne forsvinner raskt, så den er ikke til plage for noen.
3. Ingen sneiper
Det foregår ikke forbrenning i en esigarett, så det blir ingen aske eller sigarettsneiper du trenger å tenke på. Du får et mer ryddig og rent hjem.
 4. Passiv røyking er en saga blott
Ved bruk av esigarett, vil du få noe som liger en røyksky. Dette er vannbasert damp, som løser seg opp i løpet av sekunder. Dette gjør at enda et problem med passiv røyking forsvinner.
5. Få kontroll over nikotininntaket
E-væsker kan få’s i mange nikotinstyrker, fra 0 til veldig høy. Det gir deg mye mer kontroll over hvor mye nikotin du får i deg. Ønsker du å trappe ned på røyking, så pleier de fleste å begynne med et vanlig nikotin-inntak, som da blir redusert mer og mer over tid.
6. Spar masse penger
Norge er som kjent et dyrt land og det å røyke, er ikke et unntak. Det er store avgifter på alt av tobakk. Det kan koste litt penger til å begynne med, når du investerer i e-sigarettutstyr, men du tjener dette raskt inn igjen, da det koster veldig lite å bruke over tid. Etter innkjøp av startpakke, trenger du bare å supplementere med e-væske go fordamperhoder for å holde deg i gang. Du fyller lett på mer e-væske i tankene, som gjør det billigst mulig for deg å bruke e-sigaretten. Det er ca. 80% billigere å dampe, enn å røyke vanlige tobakksigaretter.
7. Tryggere og mer miljøvennlig
Tobakksigaretter er ansvarlig for mange husbranner, mange døde mennesker og store husskader. Når du damper elektroniske sigaretter, så slipper du å bekymre deg og de er i tillegg mer miljøvennlige.
8. Unngår skader på tennene
Det er ikke påvist noen skader på tenner ved bruk av esigaretter, i tillegg så får du ikke dårlig ånde av å bruke dem.
9. Stort utvalg av smaker
Det de fleste setter mest pris på ved damping, er det store utvalget man har av smaker. Det finnes et ufattelig stort utvalg av e-væsker å velge mellom og du finner garantert en eller flere favorittsmaker om du prøver et variert utvalg. En av de mest populære smakene i Norge er T-juice Red Astaire, den smaker som en blanding av menthol, røde bær, søt eukalyptus og svarte druer. Det finnes også et stort utvalg av tobakksmaker som etterligner de mest populære sigarettmerkene, fruktsmaker, vanilje, cappucino, mocca og blandinger av disse.
10. Du har et stort utvalg av forskjellige typer esigarett å velge mellom!
Det er mange typer E-sigaretter og du finner noe som passer for deg. Cig-a-likes er designet for å ligne så godt det lar seg gjøre på vanlige tobakksigaretter, mens andre modeller ligner penner, sigarerer, piper eller faktisk mobiltelefoner. Du velger den som passer best for dine behov og personlighet.

Blir Esigarett forbudt?

Den norske stat har en tendens til å drive overformynderi, og det er en reell fare for at e-sigarett kan bli helt forbudt her i Norge, eller at det kun blir lovlig å kjøpe simple “cigalikes” til en dyr pris på apotek.

Hvem av oss dampere vil ha det sånn? De som ikke damper har også klare fordeler med at damping er lov, da det er mange dampere som ser seg nødt til å gå over til vanlig røyk igjen, da de ikke lenger har noe godt alternativ. Realiteten er at andre røykesluttprodukter ikke fungerer for de fleste, enkelt og greit… Den norske stat må innse at e-sigaretter er det beste alternativet for å legge røyken på hylla for godt og at dette gagner oss alle.

Norsk Dampselskap jobber hardt med å få inn signaturer på sitt opprop, som de skal sende til helseminister Bent Høie. Vi her på elektronisksigarett.org, ber deg om å signere oppropet under for å øke sjansene for at vi også skal ha muligheten til å bruke dette gode hjelpemiddelet i fremtiden.

“Norsk Dampselskap er en organisasjon for brukere av damp, også kalt e-sigaretter. Damp har blitt vår vei til et tobakksfritt liv. Vi ønsker å oppfordre helseministeren til å se på damp med et fordomsfritt blikk. Vi har en felles interesse av at helsepolitikken baseres på kunnskap, ikke på fordommer eller moralisme.”

Skriv under på oppropet her (Husk å bekrefte signaturen via eposten du får etter signering).

Glem tyggegummi, plaster og hypnose

Elektroniske sigaretter gjør andre røykesluttprodukter avleggs

Det finnes en myriade av ulike produkter og behandlinger på markedet i dag, som alle lover det samme: De er den beste veien til fullstendig røykeslutt. Men om det kommer til tyggegummi, plaster eller hypnose er dette produkter som krever en radikal endring i ens røykevane. Med elektroniske sigaretter er det ikke lenger nødvendig.

En elektronisk sigarett, e-sigarett, esigarett eller elektrisk sigarett, er et produkt som både ligner, smaker og føles som en ekte sigarett, men som ikke inneholder de tusenvis av skadelige og kreftfremkallende stoffer som finnes i vanlige sigaretter. E-sigaretten er helt ufarlig å røyke, da det kun inneholder en nøytral vanndamp, konsentrert nikotin og godkjente smakstilsetninger. Derfor er en elektronisk sigarett egnet som et supplement til eller til erstatning for vanlige sigaretter – og er et svært effektivt middel når du har tenkt å slutte å røyke.

Med elektroniske sigaretter trenger du ikke å endre på dine røykevaner når du har tenkt å slutte å røyke, og det er både enkelt og praktisk å velge akkurat det nikotininnholdet som passer en. Dette betyr at det er mulig å foreta en gradvis reduksjon i røykingen, uten å endre antallet sigaretter og uten å føle savnet av å ha noe i hendene.

Du trenger ikke å endre dine røykevaner

En av de viktigste fordelene med e-sigaretter som et røykesluttprodukt er at du ikke trenger å gjøre en radikal endring i dine vaner, men i stedet kan ha en myk overgang til et nytt liv som ikke-røyker. En elektronisk sigarett kan dermed i utgangspunktet fungere som et supplement til vanlige sigaretter og litt etter litt fungere som en erstatning.

Dermed får man fort slutt på bruken av tobakk og de mange skadelige effekter det har på ens liv. Da er det bare å endre nikotinnivå etter behov og gradvis trappe ned nikotinen også. Elektroniske sigaretter er også tilgjengelig uten nikotin, hvis du ikke ønsker å slutte helt med dine gamle (u)vaner.

Føles en elektronisk sigarett som en ekte sigarett?

En elektronisk sigarett, e-sigarett eller elektrisk sigarett er et produkt der både utseende, smak og røykeopplevelsen føles som en ekte sigarett, men som samtidig ikke inneholder de tusenvis av skadelige og kreftfremkallende stoffer som finnes i vanlige sigaretter, og vi vil jo selvfølgelig ikke ha alle de stoffene i kroppen!

E-sigarettens design og teknisk utforming gjør den egnet som et supplement til eller en erstatning for vanlige sigaretter – og et svært effektivt røykestopp-produkt. Med elektroniske sigaretter trenger du ikke å endre dine røykevaner og slutte å røyke, og det er både enkelt og praktisk å velge akkurat det nikotininnhold som passer en.

En elektronisk sigarett kan dermed i utgangspunktet fungere som et supplement til vanlige sigaretter og litt etter litt fungere som en erstatning. Dermed får du en rask slutt på tobakksrøykingen og dens mange skadelige effekter det har på ditt liv. Da er det bare å endre nikotinnivå etter behov og gradvis trappe ned nikotinforbruket også. Elektroniske sigaretter er også tilgjengelig uten nikotin, hvis du ikke ønsker å legge røykevanene dine helt på hylla.